Nyheder: Benyt et anerkendt sikkerhedsssoftware til Mac

Benyt et anerkendt sikkerhedsssoftware til Mac

Benyt et anerkendt sikkerhedsssoftware til Mac

23 juli, 2019 - Anmeldt af

Har du en Mac, har du måske hørt, at den nærmest ikke kan blive hacket - det er desværre en skrøne. Det er faktisk langt fra tilfældet, og du skal forholde dig til din sikkerhed online fuldstændig på samme måde, som hvis du havde en PC. Det var du måske ikke klar over, men det er altså realiteterne, og sidder du nu forbavset på din Mac, så kommer vi her med nogle råd, du kan tage til dig, så din færden på internettet bliver mere sikker. 

Anskaf dig et antivirusprogram

Der er ikke helt så mange gratismuligheder til Mac, som du finder til PC - disse glæder kommer du ikke til at nyde. Når det er sagt, skal du også gerne undgå de mange gratispakker, der bliver udbudt. Det er ikke holdbart i længden, og dem skal du kun bruge, når du lige vil tjekket et system ud. Som udgangspunkt skal du altid købe et program – det giver bare en bedre dækning.

Er du lidt på herrens mark, når det kommer til dine muligheder på Mac, kan du tage et nærmere kig på NorthGuard til Mac. Her kan du finde komplette løsninger til din Mac, så den altid er toptunet, når det kommer til sikkerheden. Desuden hjælper NorthGuard også med at optimere din hastighed, så din computer kører på bedst mulig måde.

Hos NorthGuard har det både løsninger til dig som privatperson, men har du en virksomhed, eller arbejder du et sted, hvor sikkerheden ikke er helt i top, har de tilmed løsninger til erhvervsdrivende. 

Brug den sunde fornuft online

Det rette antivirusprogram kan finde de fleste trusler, men du skal stadigvæk huske at bruge din sunde fornuft. Modtager du eksempelvis e-mails eller links fra kilder eller personer, du ikke kender, skal du altså ikke trykke på dem.
Det samme gælder, hvis du pludselig modtager et link fra en bekendt, der ikke ofte skriver til dig. Her skal du gerne lige have bekræftet fra den pågældende personer, at det faktisk er ham eller hende, der skriver. Hackere er nemlig sommetider lidt smarte, og de prøver at få det hele til at se realistisk ud, men tænker du dig om, kan du gennemskue det meste. 

Handl kun på troværdige sider

Er du ligesom resten af Danmark, handler du nok utrolig meget på nettet, og det næste råd gælder uanset, om du bruger Mac eller PC.

Du skal ikke handle på sider, hvor der i venstre hjørne står ”ikke sikker”. Det kan godt være, at du har fundet drømmetilbuddet, men du skal altså stadigvæk gå en bue uden om disse. Har virksomheden ligeledes ikke sociale profiler eller anmeldelser på trustpilot, skal alarmklokkerne ringe. Dette er nemlig typisk fokuspunkter for seriøse virksomheder, så har de ikke det, skal de være meget nye, og er det ikke tilfældet, skal du træde varsomt. 

At bevæge sig rundt på nettet behøver ikke at være farligt, hvis du blot benytter de ovenstående råd her i artiklen.

Tilbage