Nyheder: Hvad er identitetstyveri og hvordan forholder jeg til det?

Hvad er identitetstyveri og hvordan forholder jeg til det?

Hvad er identitetstyveri og hvordan forholder jeg til det?

2 November, 2018 - Anmeldt af

Identitetstyveri er en proces i to dele. Først stjæler en, eller anden dine personlige oplysninger. Dernæst anvender tyven disse oplysninger til at udgive sig for at være dig og begår bedrageri. Naturligvis er det at stjæle dine personlige oplysninger ikke det værste ved forbrydelsen, det er den anden del af denne proces, som forvolder den største skade: Anvendelsen af dine oplysninger til at begå kreditkortbedrageri, pantsættelse og misbrug af din personfølsomme data – og det at efterlade dig med tømte bankkonti.

Former for identitetstyveri

Der er mange forskellige fremgangsmåder på hvilke identitetstyveri kan udføres. Den mest almindelige måde er gennem et datatyveri. Et datatyveri forekommer, når en cyberkriminel hacker ind i et firmas database og stjæler personlige oplysninger, som det lagrer vedrørende dets kunder. De mest foretrukne virksomheder, som bliver angrebet, er webshops, finansvirksomheder og regering.

Disse former for datatyveri er også populære, fordi en cyberkriminel kan opnå en omfattende mængde af personlige oplysninger fra hundreder til millioner af mennesker, så som fulde navne, sygesikringsnumre, information om helbred og m.m. på samme tid.

Der er i mindre skala bedrageri, som ligeledes har til hensigt, at stjæle en enkeltpersons personlige oplysninger. Phishing er den mest yndede måde til at prøve at snyde brugere til at røbe følsomme oplysninger. Enten ved at snyde dig til selv at levere dem, eller ved at snyde dig til at installere malware, som automatisk stjæler data fra din computer.

Hvordan rapporteres identitetstyveri?

Hvis du bliver det uheldige offer for identitetstyveri, er der mange måder at rapportere det på. Du bør starte med at gå til borger.dk og finde den politikreds du skal anmelde tyveriet til. Du kan udfylde online formular for at starte processen.

Dernæst bør du henvende dig til din bank og bede dem blokere din kreditkort og du bør også tjekke din netbank for hævninger du ikke kan genkende – sådanne hævninger skal du huske at gøre indsigelse imod via din bank. Kontakt også dit forsikringsselskab og hør hvorledes du er dækket i forbindelse med datatyveri.

Du bør også installere et antivirusprogram på din computer og BullGuard har en række sikkerhedsløsninger til Mac.

Tilbage