Nyheder: Klar til eksaminerne? Tre hacks til at score topkarakter

Klar til eksaminerne? Tre hacks til at score topkarakter

Klar til eksaminerne? Tre hacks til at score topkarakter

22 February, 2017 - Anmeldt af

Eksamen – bare tanken om det grønne bord, censor og prøvelsen i pensum kan få de fleste til at give op på forhånd. Rundt omkring på landets universiteter er vintersemesterets eksaminer netop overstået, men inden længe siger kalenderen juni, hvor nye anstrengelser venter. En topkarakter er naturligvis det ultimative mål, og i denne artikel har vi samlet tre simple, men smarte hacks, der kan hjælpe dig med at løfte dit niveau – uanset i hvilken ende af karakterskalaen du ligger i dag.

 

Computeren er dit vigtigste arbejdsredskab

 

Ja, vi er måske en smule farvede ift. valget af computer, men uanset om du sværger til Apple, Windows eller et helt tredje brand, er din PC i langt de fleste tilfælde det absolut vigtigste redskab ifm. eksaminerne – selvfølgelig kun i prøver med hjælpemidler til rådighed. En computer bliver dog først nyttig med de rigtige programmer, herunder naturligvis klassikere såsom Word, Excel og OneNote, men også applikationer som Speed Up Mac eller MacKeeper. Sidstnævnte hjælper blandt andet med at holde orden i filerne på din computer, der ellers kan være medvirkende til at gøre den langsom. To sekunder hist og her kan måske virke som en bagatel, men i løbet af et par timer kan det hurtigt løbe op i overraskende mange minutter, som du i stedet kunne have brugt på at tilkæmpe dig en højere karakter. Se dig omkring på siden, og find de apps og programmer, der giver mening for dig – og husk nu at få dem installeret i god tid inden eksamen!

 

Lad andre om formalia

 

Til stedprøver vil følgende råd ikke være relevant, men er det tilladt at gennemføre eksamen hjemmefra, kan du med fordel bruge familie eller venner til de mere formelle arbejdsopgaver, herunder korrekturlæsning, opsætning og anden formalia. Dette er på ingen måde nogen opfordring til at lade andre have indflydelse på selve besvarelsen – dette er dit eget ansvar. Er du knap så skarp på kommatering og grammatik, eller mener du, at dine kræfter bedst bruges i relation til selve indholdet, er der intet i vejen for at bede mor, far eller en knivskarp kæreste til at løbe indholdet igennem for stave- og slåfejl. Alternativt kan du betale dig fra det. På https://texta.dk/portfolio/korrektur/ koster korrektur eksempelvis blot 350 kr. i timen.

 

Forbered dig fysisk og mentalt

 

Det er selvfølgelig en rigtig god idé at læse op på pensum, inden du skal til eksamen, men dette råd fokuserer snarere på forberedelse af krop og sind. Du bør arbejde aktivt med dit mindset, inden den store dag – vær realistisk, men undervurder ikke dig selv. Hvis du fortæller andre og dig selv, at du dumper, ja, så er risikoen alt andet lige større for, at det sker. Sørg desuden for at give din krop de bedste forudsætninger for at yde optimalt. På denne måde bliver fysikken en medspiller i din jagt på en god karakter. Gå tidligt i seng, spis sundt og løb evt. en tur aftenen før – frisk luft og klare tanker har aldrig skadet nogen.

Tilbage