Nyheder: Opdatering af drivers på Mac

Opdatering af drivers på Mac

Opdatering af drivers på Mac

27 June, 2020 - Anmeldt af

Som med alt andet teknologi er det vigtigt, at din MacBook er opdateret. Hvis du vil have det fulde udbytte af din Mac og alle dens mange funktioner, så er det vigtigt, at du holder den opdateret. Ofte gælder det, at du opdaterer dine apps, når der er nye opdateringer tilgængelige, og at du gennemfører de lidt større systemopdateringer, der kommer en gang imellem. Disse opdateringer er helt simple at lave, og vi laver dem alle sammen typisk uden at tænke over det.

Derimod er der mange, der kommer på lidt mere gyngende grund, når det kommer til opdatering af drivers til Mac. Det kræver ofte, at man selv arbejder lidt mere for at få installeret opdateringer. Derfor er der da også mange, der ikke altid får det gjort, hvilket kan begrænse udvalgte funktioner på din Mac.

Heldigvis er der god hjælp at hente, hvis du klikker her: Sådan opdaterer du drivers på din Mac.

Hvad er en driver?

Når man kaster sig ud i at forklare, hvad en driver er, så ender det ofte i en voldsom teknisk forklaring, som kun de færreste forstår. Kort sagt, så er dine drivers det, der gør, at hardwaren i din Mac kan arbejde sammen. Drivers står for kommunikationen mellem de forskellige hardware og programmer og gør, at de forskellige dele kan tale og arbejde sammen. Derfor er de også helt essentielle for, at din Mac overhovedet virker.

Det betyder heldigvis også, at alle de vigtigste drivers ligger integreret i din Mac allerede, når du holder dit styresystem opdateret, og derfor har de fleste, der udelukkende bruger almindelige programmer på deres Mac i hverdagen, intet bøvl med manglende opdateringer af drivers.

Hvornår skal jeg opdatere drivers på min Mac?

Alle de mest almindelige drivers ligger sandsynligvis allerede på din Mac nu. Du kan dog komme ud for, at hvis du forsøger at downloade et lidt specielt program eller at koble en avanceret højtaler til din Mac, så vil det enten ikke fungere eller kun virke i begrænset omfang. I så fald kan du ofte løse problemet ved at opdatere en eksisterende driver eller ved at hente en anden driver.

Hvis du skal hente en anden driver, så skal du være opmærksom på, hvor du henter driveren fra. Der er nemlig mange forskellige udbydere af mange drivers, og ikke alle er lige gode og troværdige. Derfor anbefales det klart, at du henter den specifikke driver fra det sted, der laver det program eller den højtaler, som kræver denne nye driver.

Hvis du forsøger at hente en driver fra en mindre kendt udvikler vil du formentlig få en fejlbesked, der siger, at det kan være risikabelt at hente driveren fra dette sted. Det er en besked, du skal være glad for, da den tvinger dig til at genoverveje, om det er en udbyder, du stoler på. I så fald kan du slå denne blokering fra ved at vælge ”Sikkerhed” i dine ”Systemindstillinger”. Her skal du så skrive din kode og klikke på ”Åbn alligevel”. Så vil du hente driveren alligevel.

Tilbage