Nyheder: Sådan bliver du mere produktiv på din Mac

Sådan bliver du mere produktiv på din Mac

Sådan bliver du mere produktiv på din Mac

17 February, 2017 - Anmeldt af

Tager det nogle gange lidt for lang tid at klikke sig frem og tilbage mellem nogle faneblade eller bruger du oceaner af tid på at kopiere hver enkelt celle i Excel til 100 linjer? Nu kan du blive mere produktiv når du sidder ved computeren. Vi har fundet et par gode tips og tricks til genvejstaster, som du kan bruge på din Mac.

Din arbejdsgang og dine vaner har meget at sige for hvor effektivt du kan arbejde. Nogle mennesker siger at de arbejder så hårdt, men når alt for lidt. De er også meget tilbageholdende når de hører ordet effektivitet. Men du kan faktisk blive både mere produktiv og effektiv når det kommer til computerarbejde, hvis du blot får nogle nye vaner og tager nogle gode genvejstaster til sig.


Her er 3 gode råd til hvordan du sparer masser af tid og mindsker antallet af museklik:

- Spar antallet af klik på musen. En ting er at musen bliver slidt, men hvad andet er, så bliver din finger og håndleddet også mere slidt når du bruger musen. Hvis ikke du har en Mousepad, så brug tasterne noget oftere. Du kan skifte mellem de forskellige vinduer du har åben på din Mac, hvis du bruger ”Shift” + ”Command” + ”~”


- Åben kun få faneblade ad gangen. Gør dig færdig på det faneblad du har åbent og så luk det igen. Hvis det er et faneblad du synes er vigtigt nok til at komme tilbage til på et tidspunkt, så gem det som et bogmærke. Her er det en god ide at lave en organiseret oversigt over alle dine bogmærker, ligesom du har i dine mapper og filer.


- Hvis du bruger Excel rigtig meget er der utrolig mange genvejstaster, der kan gøre det meget nemmere for dig at navigere rundt i programmet. Prøv blandt andet ”Command” + ”C” for at kopiere og ”Command” + ”V” for at sætte ind.

Der findes mange andre gode råd til genveje, særligt i Excel, som man finder lige her.

Et par andre gode tip udover genvejstaster, som også kan forbedre din brug af computeren og effektivitet er at have en skærm der er stor nok til at du kan se flere vinduer på en gang.

Er du typen der har købt den store iMac, men stadig har brug for mere skærmplads? Selvom du måske har en kæmpe skærm, så kan der nogle gange være situationer, hvor det passer sig meget godt med to skærme, så man kan få et overblik over de aktiviteter man udfører på computeren.

Tilbage